Dynamo přivezlo ze Vsetína „cenný“ bod. K vítězství chyběl jediný míč.

Včera odstartovala jedna z nejlepších nohejbalových soutěží na světě –  česká nejvyšší soutěž. Dynamo v prvním ostrém startu čekal velmi nepříjemný soupeř – NK Climax Vsetín „A“. Utkání, které se hrálo v hale sledovalo asi 30 diváků.

První zápas odehrála dvojice Ryneš-Chalupa, která si až nečekaně dobře poradila s domácím tandemem Brutovský-Plachý. Poté Musil s novou posilou Jiřím Macurou nestačili ve třech setech na dvojici Gebel-Victhora (Belko), když ve třetím setu nepromněnili řadu chycených útoků soupeře. První utkání trojic odehráli Chalupa-Fík-Ryneš, ale na Brutovského s Perunem a Gebelem po hladkém průběhu nestačili. Stejně hladce skončil i druhý zápas trojic, kde Musil-Vondrášek-Matějka (Macura) nestačili na Plachého s Vichtorou a Belkem. Domácí Vsetín tak odskočil a vedl již 3:1. Prostřední část ale vyšla černobílým borcům parádně. Nejprve po velkém boji zvítězila vložená dvojice Fík-Vondrášek (Matějka), která porazila domácí sestavu Perun-Tomek (Nezval) a následně Chalupa v utkání jednotlivců ve dvou setech vyprovodil z kurtu Plachého. Rázem to bylo 3:3. Poté Musilova trojice přetlačila ve třech setech Brutovského formaci, kde místo Peruna nastoupil Nezval, ovšem Perun se na konec zápasu na kurt vrátil, ale ani to domácím nepomohlo. Chalupův tandem poté hladce přehrál Plachého formaci a Dynamo mělo jistotu bodu – vedlo 5:3. Závěrečné dvojice byli bohužel v režii domácího Climaxu. Nejprve Brutovský-Plachý přehráli Musila s Macurou a o jediný míč prohrál Chalupa s Rynešem nad Gebelem, Vichtorou a střídajícím Belkem. Utkání tak skončilo 5:5.

Vedoucí týmu Jan Vondrášek zhodnotil utkání následovně:

„Do Vsetína jsme odjížděli s cílem udělat alespoň bod, což se nakonec podařilo. Nicméně začátek nám nevyšel podle představ. Nejspíš na nás dolehla trošku nervozita z prvního ostrého utkání. Potom jsme se ale semkli a čtyřmi body v řadě dokázali utkání otočit. I když nám nevyšel konec utkání, hodnotím utkání pozitivně, ale máme pořád na čem pracovat. Od vítězství nás dělil jeden jediný bod. Za domácí odehrál výborné utkání „Bačík“ Gebel, od nás předvedl Chalupa svůj standart. Příští týden v Čelákovicích chceme na tento bod navázat.“ 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *