Mistrovství České republiky v nohejbale mladších žáků v disciplíně jednotlivců

V neděli 28.6. 2020 se v novém areálu Městské haly v Modřicích uskutečnila celorepubliková sportovní akce. Tou bylo Mistrovství České republiky v nohejbale mladších žáků v disciplíně jednotlivců. Jedná se o věkovou kategorii do 12-ti let. Turnaje se zúčastnilo 27 hráčů z 11 klubů.
TJ Dynamo ČEZ České Budějovice vyslalo do soutěže dva hráče, Kryštofa Kalianka a Adama Marka.Turnaj byl zahájen českou státní hymnou, kterou naživo bez hudby zazpíval jeden z hráčů Baníku Stříbra Ondřej Tolar. A pak již vypukly boje v celkem 8 skupinách. Z nich postoupilo 8 vítězů skupin přímo do osmifinále a hráči umístnění na 2. a 3. místech ve skupinách museli jít do před kvalifikace play-off. Přímo do osmifinále postoupil náš nadějný singlista Kryštof Kalianko celkový vítěz skupiny. Náš druhý hráč Adam Marek šel do předkola kde jeho boje ukončil hráč z Opočna ve třetím zkráceném setu. Náš borec K. Kalianko v osmifinále se utkal s modřickým hráčem Lukášem Trávníčkem, kterého porazil a postoupil do čtvrtfinále do osmičky nejlepších hráčů z celé české republiky.O postup do semifinále šel Kryštof K. na hráče Žďáru nad Sázavou Matěje Sobotku. S tímto hráčem bojoval ve druhém setu až do stavu 8:8, ale pak přišla chvilková nesoustředěnost, která rozhodla a ukončila jeho skvělou jízdu.

U této příležitosti, mu chci ještě jednou poděkovat a pogratulovat k 5. – 8. místu. Singl je velice náročná disciplína, jak na techniku, kondici a také,“hlavu“. Matěj Sobotka se stal vítězem celého šampionátu .

Pořadí na Mistrovství České republiky v nohejbale kategorie mladších žáků v singlu pro rok 2020

1. Matěj Sobotka ( Žďár nad Sázavou )
2. František Dlabka ( MNK Modřice )
3. Ondřej Tolar ( Baník Stříbro )
4. Tomáš Jahoda ( MNK Modřice )

zpracoval
Višvader Emanuel
trenér

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *